Back to top

Harrastuksia ja aktiviteetteja

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa monipuolisesta harrastus -ja vapaa-ajan tarjonnasta Nokialla sekä osin myös ympäristökunnissa ja vähän kauempanakin. Yleiskatsaus aiheesta lapsiperheiden näkökulmasta katsottuna löytyy täältä.

Nokian kaupungin ja nokialaisten yritysten tarjoamista liikuntapalveluista sekä elämystoiminnasta löydät tietoa täältä.
Liikuntaharrastuksia lapsille ja aikuisille tarjoavat myös mm. seuraavat urheiluseurat: Nokian Palloseura, Nokian Pyry, FC Nokia, BC Nokia, ja Nokian Voimisteluseura.
Kattavan luettelon Nokialla toimivista eri alojen järjestöistä ja yhdistyksistä löydät täältä.
Tutustu myös Pirkan Opiston monipuoliseen tarjontaan.

MITÄ TÄNÄÄN TEHTÄISIIN?
Pienten lasten kanssa on mukavaa ulkoilla leikkipuistoissa. Oma lähipuisto löytyy useimmiten helposti, mutta välillä olisi mukava mennä muuallekin. Vai mitä? Nokialta löytyy runsaasti eri tasoisia ja eri ikäisille sopivia leikkipuistoja.

Kun kaipaat hieman monipuolisempaa, esim. opettavaista, musiikillista ja taiteellista toimintaa, kannattaa tutustua myös Nokian kulttuurinähtävyyksiin
Tapahtumatietoa löydät täältä sekä Kuntien tapahtumakalenterista.

Välillä kaipaa luonnon rauhaan ja luonnosta löytyy paljon tutkittavaa, haisteltavaa ja maisteltavaa sekä jännittäviä kiviä kiipeiltäväksi myös lapsille. Suuntaa siis lähimetsääsi tai ota selvää mitä vaihtoehtoja muualta löytyy. Monenlaista tietoa luonnosta sekä luontomatkailusta Nokialla ja osin ympäristökunnissakin löydät seuraavien linkkien kautta: täältä ja täältä.
Hyviä luontokohteita ovat myös mm. Otamus (luontopolku ja kesäkahvila Sastamalassa) sekä Birgitan polku(retkeilyreitti Lempäälässä).
Hieman kauemmaksi lähtiessäsi merkittäviä luontokohteita ovat kansallispuistot, esimerkiksi
Helvetinjärvi (kansallispuisto Ruovedellä), Seitseminen (kansallispuisto Kurusta Ikaalisiin), Isojärvi (kansallispuisto Kuhmoisissa) sekä Puurijärvi-Isosuo (kansallispuisto Kokemäellä).
Lisätietoja näistä Kansallispuistoista sekä myös muista luontokohteista ympäri Suomen, löydät mm. täältä
Elämyksiä eläinten parissa löydät mm. näistä kohteista Kiviniitystä ja Strusitila Syrjyseltä