Back to top

Palveluita perheille

Nokialta löytyy paljon erilaisia palveluita omasta takaa ja lähellä ovat myös ympäristökuntien palvelut, aktiviteetit ja harrastusmahdollisuudet. Nokialla on monenlaista toimintaa niin kaupungin, yhdistysten, järjestöjen, seurakunnan kuin yritystenkin järjestämänä; mm. liikuntaa, kulttuuria ja taidetta, musiikkia, ulkoilumahdollisuuksia, erilaisia tapahtumia jne.
Toimintaa lapsiperheille järjestävät myös mm. Mannerheimin Lastensuojeluliitto sekä Nokian ev. lut. seurakunta. MLL:llä on Nokialla kaksi omaa yhdistystä, Nokian yhdistys sekä Siuron-Linnavuoren yhdistys ry.
Arkipäivinä on mukava viettää aamupäivää MLL:n avoimissa päiväkodeissa (Tuutikki ja Täpinä) tai Siurossa keskiviikkoisin järjestettävässä perhekahvilassa, osoitteessa Pentintie 11.
MLL järjestää myös erilaisia kerhoja, koululaisten iltapäivätoimintaa, tapahtumia sekä tarjoaa lastenhoitopalveluita. Nokian seurakunnalta puolestaan löytyy niin avoimia perhekerhoja, kuin vain lapsille tarkoitettua kerhotoimintaa. Seurakunta järjestää myös mm. erilaisia leirejä ym. tapahtumia.

Avoimien kerhojen sekä muiden erilaisten aktiviteettien kautta löytyy vertaistukea, leikkiseuraa lapsille, juttuseuraa aikuisille sekä mahdollisuus hetken hengähdystaukoon arjen vilskeessä. Myös verkostoituminen on tärkeää. Välillä kuitenkin saattaa tuntua siltä, että omat voimat, keinot ja aika eivät riitä. Perheessä saattaa ilmetä monenlaista ongelmaa niin vanhempien väsymykseen, vanhemmuuteen, kasvatusasioihin, lapsen kasvuun tai käytökseen, lähiverkoston puuttumiseen tms. liittyen. Tällöin apua tarjoaa mm. Nokian kaupungin sosiaali-ja terveyspalvelut, mistä tarkemmin tietoa vasemmalta löytyvästä linkistä. Kuin myös peruspalveluista.